Amanida tèbia d’escarola amb verdures crues

Tipus de plat: AmanidesCuina: MediterràniaDificultat: Mitjana

Una amanida sana i consistent que gairebé pot cobrir un àpat complet.

Ingredients

  • 1 escarola

  • 100 g de cansalada viada

  • 8 grans d’all

  • 4 ous

  • 1 ceba tendra

  • 1/2 carbassó

  • 1 taronja

  • Oli d’oliva verge extra

  • Vinagre

  • Sal

  • Pebre negre

Elaboració

  • Rentar i desfullar l’escarola. Escórrer bé i reservar.
  • Pelar i tallar la ceba a juliana molt fina.
  • Tallar la cansalada a bastons petits.
  • En un cassó coure els ous amb un grapat de sal, durant 10 minuts. Refredar i pelar.
  • Tallar els ous a quarts. Tallar també el carbassó (cru) a rodanxes molt fines, reservar.
  • Pelar la taronja amb ganivet i extreure tota la part blanca. Treure tots els grills. Reservar.
  • En una paella amb un raig d’oli, daurar la cansalada a foc mig. Un cop estigui ben daurada, escórrer-la.
  • A la mateixa paella, treure l’excés de greix i afegir oli net si és necessari. Afegir els alls tallats a làmines. Fregir-los a foc suau partint de l’oli fred.
  • Apartar la paella del foc un cop els alls estan daurats i afegir un raig de vinagre procurant que faci un bull i que no esquitxi.
  • Posar l’escarola en un plat, afegiu la ceba, l’ou dur, el carbassó i la cansalada.
  • Salpebrar al gust. Acabar amb els grills de taronja i salsar amb la vinagreta d’all procurant que hi hagi trossos d’all a l’amanida.
Amanida tèbia d'escarola amb verdures crues