Coca de recapte amb garrofa

Tipus de plat: PrincipalCuina: MediterràniaDificultat: Mitjana

Video

Ingredients

  • Massa
  • 225 g de farina de blat

  • 25 g de farina de garrofa

  • 125 ml d’aigua

  • 5 g de llevat fresc

  • 15 g d’oli d’oliva verge extra

  • Un polsim de sal

  • Escalivats
  • 2 cebes

  • 1 pebrot vermell

  • 1 albergínia

  • 1 tomàquet

  • 2 grans d’all

  • Olives negres

  • Orenga

  • Flocs de sal

  • Pebre negre

  • Pebre vermell dolç i picant

  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració

  • Escalivat
  • Posar les verdures senceres i sense pelar, excepte els alls i una ceba, en una safata de forn untada d’oli.
  • Escalivar-les a 180-200 °C durant 30-45 minuts aproximadament. Pelar l’altra ceba crua i tallar-la a juliana. Reservar.
  • Escalfar una paella amb un raig d’oli. Picar els alls i fregir a foc suau partint d’oli fred. Afegir el pebre vermell, un polsim d’orenga i sal. Remenar, treure del foc i reservar.
  • Massa
  • Fer un volcà amb les dues farines tamisades dins d’un bol. Afegir l’aigua i el llevat esmicolat.
  • Remenar primer amb una cullera i seguir pastant amb les mans. Afegir la sal i seguir pastant uns minuts més.
  • Afegir l’oli i treballar uns 5 minuts més. Si la massa no queda prou elàstica afegir 15 ml més d’aigua.
  • Un cop la massa és uniforme; formar una bola i embolicar-la amb un drap humit. Deixar reposar 24 h a la nevera.
  • Escalfar el forn a 200 °C
  • Un cop fermentada la massa, afegir un polsim de farina a la taula i estirar amb l’ajuda d’un corró i acabar-ho amb les mans per donar-li forma de coca, d’un dit de gruix aproximadament.
  • Pelar i esqueixar la verdura escalivada amb les mans. Escórrer amb un colador per treure l’excés d’aigua.
  • Preparar una placa de forn amb paper i la coca ja formada. Repartir l’escalivada, la ceba crua i les olives per sobre. Enfornar durant 20 min, aproximadament, a 180 °C
  • Al sortir del forn, amaniu-la amb l’oli d’alls, flocs de sal i pebre.
Coca de recapte amb garrofa