Arròs de la Cooperativa

Tipus de plat: PrincipalCuina: MediterràniaDificultat: Mitjana

Video

Ingredients

  • 200 g d’arròs

  • 50 g de fesols vermells

  • 1 ceba

  • ¼ de col

  • Un tros de coliflor

  • Un tros de bròquil

  • 1 nap petit

  • 1 gra d’all

  • 2 carxofes

  • 1 L de brou vegetal

  • 80 g de cansalada curada

  • Allioli

  • 1 nyora

  • Julivert trinxat

  • Pebre vermell dolç

  • Sal

  • Pebre negre

  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració

  • Tallar la cansalada a daus petits.
  • Hidratar la nyora amb aigua tèbia. En una cassola amb oli, fregir la cansalada fins que quedi daurada.
  • Pelar i trinxar la ceba i l’all. Reservar la meitat de l’all pel final.
  • Sofregir l’all i la ceba amb la cansalada a foc baix fins que estigui confitat. Treure totes les fulles sobrants de la carxofa, tallar les puntes i tallar-la a quarts per treure els pistils de dins. Pelar el nap i tallar a daus. Afegir les dues verdures al sofregit.
  • Trencar brots petits de la coliflor i el bròquil. Tallar la col a juliana i reservar. Posar a punt de sal i pebre.
  • Escalfar el brou en una olla.
  • Afegir l’arròs al sofregit, remenar durant un parell de minuts i afegir el brou ben calent.
  • Afegir la col, el bròquil i la coliflor.
  • Coure durant 15-17 min. A mitja cocció afegir els fesols. Rectificar de sal i pebre.
  • En una paella, daurar la resta d’all trinxat amb un raig d’oli. Just comenci a daurar-se, apartar la paella del foc, deixar que es refredi lleugerament i posar una cullerada de pebre vermell. Remenar fins a integrar-ho tot i reservar-ho.
  • Deixar reposar l’arròs un parell de minuts i servir en un plat amb un fil d’oli d’all fregit pel damunt i un polsim de julivert picat.
  • Treure la polpa de la nyora amb l’ajuda d’una cullera i barrejar-la amb l’allioli. Servir una cullerada per sobre l’arròs.
Arròs de la Cooperativa